woensdag 20 juli 2011

7 belangrijke relatieproblemen en hun oplossingen - Vertrouwen - Goed Gevoel

Het volgend artikel komt uit Goed Gevoel en heeft me zo geinspireerd dat ik
onmiddellijk volgende acties heb ondernomen:

- Elke avond mijn best doen om sexy voor hem te zijn
- Bij het thuiskomen eerst 5 minuten met hem te knuffelen en liefde te delen
- Elke dag minstens 1 activiteit voor mezelf doen, tijd voor mij alleen

Benieuwd naar welke inspiratie jij eruit haalt! You Go Girl!

PS - Sta jezelf toe de lengte van het artikel te omzeilen door de woorden
in het vet te 'scannen', het is allemaal 'common sense' :

herinnering is soms net dat ene duwtje in de rug die we nodig hebben
om die acties te ondernemen die ons eindelijk liefdevolle resultaten geven.

7 belangrijke relatieproblemen en hun oplossingen - Vertrouwen - Goed Gevoel


Elke relatie heeft wel een paar zwakke punten. Punten waar jullie minder op één lijn staan dan normaal, punten waarover jullie andere visies hebben, andere toekomstdromen en die bijgevolg botsen. Toch hoeft niet elk probleem waar jullie over struikelen 'een breker' te zijn. Soms kan je er aan werken, en kan je een compromis vinden of kan je elkaar beter begrijpen. Dat is al een goed begin. Maar, communicatie is net een struikelblok in veel relaties en daar staat of valt alles mee.

Probleem 1: Communicatie
Hij zegt zus, jij zegt zo, en op een of andere manier hebben jullie beiden het gevoel dat de ander jou niet verstaat of je woorden verdraait. Voor je het weet sta je te schreeuwen tegen elkaar...

Oplossing:

-    Maak tijd. Klinkt simpel en logisch, maar ga maar eens na hoe vaak je een uur volledig vrij houdt (zonder tv, blackberry, internet, was plooien of baby op schoot) om een écht gesprek te voeren. Ga zitten, praat met elkaar en doe alleen dat.
-    In het openbaar... om roepwedstrijden tegen te gaan. Je wordt gedwongen je min of meer beschaafd te gedragen en je toon te controleren. 
-    Luister, en dat is niet altijd even gemakkelijk als het lijkt. Luister écht, dus onderbreek niet, luister naar wat (en wat niet) gezegd wordt, en hou je lichaamstaal open en neutraal. Hou snijdende commentaren binnen - die kan je eventueel woedend in je dagboek neerpennen of uiten wanneer je uitraast bij een vriendin. Vat af en toe het probleem neutraal samen. "Ik hoor je zeggen dat... klopt dat?"  Van daaruit kan je een kalme discussie starten

Probleem 2: seks
Iemand wil meer, de andere minder, de ene 's ochtends, de andere 's avonds, een partij wil een spelletje uitproberen, de andere niet. Deze verschillen maken niet dat je elkaar minder graag ziet, maar ze kunnen wel gaan wegen op een relatie. Seks is een belangrijke lijm voor een koppel, en verwaarlozing is dan ook niet aan de orde.  

Oplossing:

-    Vergeet romantiek, en plan de seks. 'De zin' is er niet (altijd) zomaar, die komt (vaak) wel eens de massage of het kussen is gestart. Steek de kinderen bij de buren/de grootouders en geniet van een avond (en ochtend!) alleen. Niet alleen goed voor het seksleven, ook voor de nachtrust.
-    Ken je vriendje. Leer elkaars lekkere plekjes kennen door een uitgebreide verkenningstocht. Of maak een 'sexy lijst', met standjes en plekjes die extra leuk zijn. Wissel de lijstjes uit en bedenk scenario's die de ander zullen opwinden.
-    Geraken jullie er niet uit, ga dan eens langs bij een sekstherapeut. Die kan nog meer technieken aanleren en het onderliggende (onbewuste) probleem misschien achterhalen.

Probleem 3: Geld
Jouw geld, zijn geld, jullie geld... en rekeningen in het rood. Het is niet gemakkelijk om die druk niet te voelen. Maar het wordt alleen maar erger als jullie er niet over praten en geen duidelijk afspraken maken.

Oplossing:

-    Wees eerlijk over de huidige situatie. Laat geen kredietkaart of inkomen buiten beschouwing, en schrijf op over hoeveel geld (of schulden) het eigenlijk gaat. 
-    Bij ontslag zullen er (eventueel tijdelijk) uitgaven moeten geschrapt worden om het leefbaar te houden.
-    Sommigen geven graag uit, anderen potten op. Deze twee extremen samenbrengen is niet gemakkelijk. Heb begrip voor elkaars standpunt en probeer tot een compromis te komen. 
-    Beslis wie verantwoordelijk is voor welke rekeningen of uitgaven. Installeer eventueel een gezamenlijke rekening voor gezamenlijke kosten.
-    Wees onafhankelijk en spaar elk (een beetje) geld, dat je ook naar eigen goeddunken mag uitgeven.
-    Praat samen over de toekomstige uitgaven. Willen jullie een huis kopen, een lange reis maken, aan kinderen beginnen? Denk dan na over een budget en een toekomstig spaarplan.

Probleem 4: Huiswerk

Het huishouden is nog steeds vrouwenterrein, ook al werken zij ook vaak fulltime.  Dat leidt tot gefrustreerde opmerkingen van vrouwlief, en manlief die uit de lucht komt vallen en het probleem niet begrijpt. 

Oplossing:

-    Maak duidelijke afspraken en organiseer de taken. Dat gaat het gemakkelijkst als je alle klusjes opschrijft en vervolgens toewijst aan iemand. Hou er rekening mee dat sommige dingen vaker moeten gebeuren dan andere, en verdeel het eerlijk. 
-    Hebben jullie beiden geen tijd of geen zin, overweeg dan om een poetsvrouwin te huren. Dat kost wel wat, maar alleen voor niets gaat de zon op natuurlijk - én het bevrijdt jullie wel van de klusjes (en de ruzies).

Probleem 5:  Prioriteiten

In het leven zijn er vele prioriteiten: het werk, de kinderen, je moeder, je vriendinnen, je gezondheid... en je partner. Vaak zakt die weg uit de top-3, wat de relatie uiteraard niet ten goede komt. 

Oplossing:
-    Ga op een date, zoals vroeger. Spreek een avond af, waarop jullie klassiek iets gaan eten, naar de film gaan en (bij mooi weer) nog een wandelingetje maken of terrasje aandoen. 
-    Raak elkaar aan door de dag, geef een spontane knuffel of stuur in een opwelling een sms'je met een simpele boodschap als 'ik denk aan jou', 'ik hou van jou' of 'ik heb zin in jou'.
-    Respecteer elkaar, wees beleefd en apprecieer het wanneer je partner iets doet. 

Probleem 6: Conflicten en ruzies
Conflicten, meningsverschillen, discussies en ruzies zijn onvermijdelijk een deel van het leven én van je relatie. Maar als je zoveel ruzies hebt, dat je het gevoel hebt dat je niets anders meer doet, of dat je begint ruzie te maken over de ruzies, dan moet je ingrijpen. 

Oplossing:
-    Je beslist zelf of en hoe je reageert. Bedenk dat jouw reacties een ruzie erger kunnen maken.
-    Wees eerlijk: val jij je partner soms aan, of zoek je naar een oplossing? Als je met kwetsende opmerkingen komt, leer je dan beheersen.
-    Geef ook eens toe, en je zal verbaasd zijn wat je er voor terugkrijgt. Excuseer je als dat op zijn plaats is en eis dat ook van de ander (als dat op zijn plaats is).
-    Verander je reacties. Als je altijd op dezelfde manier reageert en argumenteert, kan de ander daar op anticiperen. Verander je toon, formuleer het anders, las meer pauzes in, en je zal zien dat de ruzie een andere dynamiek krijgt. 

Probleem 7: vertrouwen

Vertrouwen is de basis is een relatie. Als dat er niet is, ligt dat dan aan jou of heb je redenen om te twijfelen?

Oplossing:

Vertrouwen moet zich opbouwen en mensen moeten zich bewijzen voor ze het verdienen. Als partners moet je je daarom houden aan de afspraken en beloftes, op tijd komen (of verwittigen wanneer dat niet zo gaat zijn), consistent zijn, niet liegen, eerlijk zijn, de ander zijn gevoelens en emoties respecteren, niet overreageren, geen kwetsende opmerkingen maken of oude wonden openrijten. En vooral: wees niet (te) jaloers en luister naar de ander. 

Begrijp ook dat niemand perfect is, en een relatie, net als het leven en je humeur, zijn ups en downs heeft. Dat je partner op elk moment van elke dag  aan al je noden tegemoet zal komen, is een illusie. Denk niet te snel dat het op een ander beter is, zeker niet als er vaardigheden missen om met deze problemen om te gaan.

Tot slot: humor is de beste saus. Relativeer en hou een zekere mate van humor en grapjes tussen jullie, die jullie band herbevestigen. (edp)




------------------------------------------------------------------------------------------------
Nog een leuke video over dit onderwerp is deze:


Wat te doen bij discussies over geld + het plan dat werkt





2 opmerkingen:

  1. Meer gratis relatie tips op

    http://www.vrouwengeluk.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn hart was gebroken, ik geloof nooit dat ik mijn ex weer terug zal krijgen totdat Dr. Trust mijn ex binnen 24 uur terugbracht met een krachtige liefdesbetovering. Hij is betrouwbaar voor positief resultaat, neem contact op met de spell-caster voor liefdespreuk via e-mail: >>>> placeofsolution@yahoo.com <<<< of WhatsApp op + 1443281 3404

    BeantwoordenVerwijderen