zaterdag 8 januari 2011

Boost-Je-Energie-Recept: Gevulde Chinese Kool Met Prei En Haver

Na een lange werkdag geeft dit heerlijke recept me de Kracht op te laden, zodat ik bruisend van energie aan het schrijven kan.

Benieuwd welk effect dit op jou heeft!

Probeer het uit: het is *gemakkelijk* en *snel* klaar en overheerlijk!

Gevulde Chinese Kool met Prei en Haver (voor 2 personen)

Ingrediënten

1 Chinese kool
Een koffielepel groentebouillon (of een half blokje)
1 prei
Een half kopje melk
Een kopje haver
1 ui
Olijfolie

Zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven op 150°C

2. Snijd je Chinese kool overlangs door, zodat je twee lange stukken hebt. Haal de middenste bladeren eruit zodat je een kommetje vormt. (Haal er niet teveel uit, zodat de kool stevig blijft.)

3. Stoom beide helften een tiental minuutjes in een grote pot, met bouillon. Haal ze van het vuur, HOUD het bouillonwater!

4. Snijd je prei en ui fijn

5. Verwarm olijfolie in een pan, fruit de ui en doe er dan de prei bij. Overgiet met een klein beetje water en zet het deksel op. Verlaag het vuur op een matige vlam en laat tien minuutjes zacht worden.

6. Verwarm ondertussen melk in een steelpan op een matig vuur. Roer de haver er enkele minuten door tot ze zacht wordt en haal de pan van het vuur.

7. Neem een grote ovenschotel en schik beide kool helften. Overgiet ze met de groentebouillon uit de pot, zodat de kool twee centimeter in het water komt te staan.

8. Vul de kolen met prei.

9. De geweekte haver vormt het bovenste laagje.

10. Dek de ovenschotel af met folie en zet ze 25 minuten in de oven.

Bon Appétit!

PS -- Heb ook jij lekkere recepten die je doen *bruisen* van energie? Deel ze met jouw Fantastische Vriendinnen en plaats jouw reactie hieronder.

PSS -- Laat je lekker gaan en personaliseer dit recept. Hoe zou het smaken met broccoli en stukjes wortel?

© Natasha Rose. All Rights Reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten